Reis Kavazović: Hrvatska predsjednica po muslimanskim zemljama priča jednu, a u drugim drugu priču

Kavazović primReis Kavazović: Bosna i Hercegovina kulturno-povijesno pripada Evropiio brojne čestitke nakon izbora za reisu-l-ulemu IZ u BiH
Reis Kavazović: Bosna i Hercegovina kulturno-povijesno pripada Evropi
BH Telecom

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović osudio je izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je tokom zvanične posjete Izraelu, uz ostalo, nazvala Bosnu i Hercegovinu “nestabilnom zemljom” koja je “pod kontrolom militantnog islama“.

Poglavar bosanskohercegovačkih muslimana kazao je da će “Islamska zajednica upozoriti svijet na njezine istupe“.

Ta persona što se predsjednicom Hrvatske zove, već je od prije poznata po svojim stavovima i pokušajima dehumanizacije muslimana. To je jedna dvolična osoba, koja po muslimanskim zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama – drugu. Radi se o političkom oportunisti i ništa više. To je najgora vrsta političara. Svjesna je toga većina Hrvata i Bošnjaka. Međunarodna zajednica je prisutna u BiH, ali i u Hrvatskoj, u kojoj jačaju neofašističke snage. Danas se sve o svakome zna, niko više nije naivan“, kazao je reis Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Grabar-Kitarović je tokom posjete Izraelu rekla kako su BiH u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama. Ovakve izjave hrvatske predsjednice osudili su brojni zvaničnici u BiH, političke stranke, građani, a osude i izvinjenja upućene su i iz Hrvatske.

Patria

Share this post on social media