Michael Jordan će donirati 100 milijuna dolara za borbu protiv rasizma

Michael Jordan će donirati 100 milijuna dolara za borbu protiv rasizma
Michael Jordan će donirati 100 milijuna dolara za borbu protiv rasizma
BH Telecom

Legendarni američki košarkaš Michael Jordan obećao je donirati 100 milijuna dolara organizacijama koje se bore za rasnu ravnopravnost i socijalnu pravdu, a u priopćenju za javnost je izjavio da će on i njegova tvrtka Jordan Brand distribuirati novac kroz razdoblje od deset godina. 

Moramo udružiti snage sa zajednicom, vladom i građanskim vođama kako bismo zajedno dugoročno djelovali. Ostalo nam je još mnogo posla kako bismo doista utjecali na crnu zajednicu. Prihvaćamo našu odgovornost“, izjavio je u priopćenju predsjednik Jordan Branda Craig Williams.

Ova inicijativa dolazi u trenutku kad se širom Sjedinjenih Američkih Država i u drugim dijelovima svijeta održavaju prosvjedi, koji su uslijedili nakon ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda, koji je 25. svibnja smrtno stradao tijekom privođenja, a smrt je nastupila kao posljedica brutalnog policijskog postupanja.

Micheal Jordan je prije dva dana objavio priopćenje u kojem je izjavio da je “duboko potresen, tužan i jednostavno ljut”.

Vidim i osjećam svačiju bol, bijes i frustraciju. Uz one sam koji prokazuju ukorjenjeni rasizam i nasilje nad obojenim ljudima u ovoj zemlji. Dosta nam je toga“, poručio je Jordan, prenosi Hina.

FENA

Share this post on social media