Travnička Plava voda u prelijepom ruhu: Nova rasvjeta, klupe i jedinstven užitak (FOTO)

Travnička Plava voda u prelijepom ruhu: Nova rasvjeta, klupe i jedinstven užitak
Travnička Plava voda u prelijepom ruhu: Nova rasvjeta, klupe i jedinstven užitak - photo: Agencija DAN

Predvečerje, za puni doživljaj okruženja, ima svoje argumente. Priroda sama po sebi stvara vrijednost, no onda kada se udruži sa senzibilitetom nadležnih da se i u urbanim dijelovima kreira ugodan ambijent, to je pun pogodak.

Plava voda, prepoznatljiv simbol Travnika, za turiste koji biraju omiljene destinacije, zapravo nema dileme. Naime, u posljednje vrijeme veliki građevinski radovi na ovoj lokaciji ograničavaju prilaz i održavanje. Stpljivost svih koji se dive ljepoti Plave vode povezana je s očekivanjima da će započeti, ali i planirani projekti donijeti novi i ljepši izgled, ukomponovan u ovaj poseban krajolik.

Ipak, nastojanja nadležnih u Općini usmjerena su ka stvaranju određenih uvjeta za nesmetan prilaz pojedinim dijelovima ove posebne ljepote. Potvrdu za to ekipa našeg portala pronalazi u obilasku ove lokacije večeras.

U možda i najljepšem dijelu, gdje se šum vode i svježina zraka sudaraju, obnovljene su klupe, postavljena nova rasvjeta, očišćen prilaz, i svim posjetiteljima u datim okolnostima osigurana prohodnost do ove Bogom dane ljepote.

Na ovaj način, do konačnog završetka svih planiranih projekata na Plavoj vodi, osigurali su novo/staro mjesto iznimnog uživanja, ne samo za turiste nego i za sve stanovnike Travnika koji se Plavom vodom uvijek ponose.

Agencija DAN

Share this post on social media