U BIH jutros oblačno s maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne

U BIH jutros oblačno s maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne
Travnik jutros - photo: Agencija DAN

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Ponegdje u Hercegovini je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4, Drvar i Ivan-sedlo -3, Livno i Sokolac -2, Bugojno, Sarajevo i Zvornik -1, Jajce, Tuzla i Zenica 0, Banja Luka, Bihać, Doboj, Gradačac i Srebrenica 1, Bijeljina, Prijedor i Sanski Most 2, Grude i Široki Brijeg 3, Stolac i Trebinje 5, Mostar 6i Neum 8 stepeni.

U BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i sumaglicom. Prijepodne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća kiša, a poslijepodne ili u večernjim satima sa padavinama i u ostatku BiH. U nižim područjima kiša ili susnježica, a u višim snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura kretat će se  od 1 do 6, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno i maglovito vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura iznosit će oko 3 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA

Share this post on social media