U UKC-u Tuzla preminuo Nesad Djedović, otac koji je ubio kćerku i sina

Nakon što je pucajući iz pištolja u srijedu iza 19 sati ubio kćerku Melisu (12) i sina Amara (7), a zatim i sebi pucao u glavu, Nesad Djedović (42) iz Lipnice kod Tuzle, preminuo je jučer oko ponoći u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, potvrdili su iz ove ustanove, javlja Anadolu Agency (AA).

Dženaza djeci obavljena je jučer na mjesnom mezarju u Planama, a Djedović je nakon ranjavanja u kritičnom stanju i sa teškim povredama glave bio smješten u Klinici za reanimatologiju i anesteziologiju UKC-a Tuzla.

Rodbina i komšije Djedovića navode da bi mogući motiv ove tragedije mogli biti porodični problemi. Naime, majka djece se krajem prošle godine udala ˝zbog papira˝ za Nesadovog daidžu i odselila u Njemačku, a djeca su ljetni raspust provela s njom, dok se otac nedavno ponovo oženio.

Nesad je u srijedu u popodnevnim satima majci rekao da ide s djecom u šetnju u Tuzlu, no odvezao se do mezarja, koje se nalazi na regionalnom putu Lipnica-Obodnica, odakle je telefonom pozvao rođaka i najavio zločin.

Dok su komšije i rođaci stigli do mezarja, Nesad je, pucajući im u glavu, u autu ubio kćerku, dok je sin po dolasku ekipe hitne pomoći još uvijek davao znake života, ali je i on bitku za život izgubio na putu ka bolnici. Djedović je u teškom stanju prevezen u UKC gdje je sinoć preminuo.

(AA)

Share this post on social media