Mještani Grahova blokirali prometnicu zbog otpada iz Italije

Mještani Grahova blokirali prometnicu zbog otpada iz Italije
Mještani Grahova blokirali prometnicu zbog otpada iz Italije - photo: FENA

Mještani Bosanskog Grahova u četvrtak su na dva sata blokirali magistralnu prometnicu koja povezuje tu općinu s Drvarom i Livnom.

Po riječima općinskog načelnika Milorada Gligića, mještani su prometnicu blokirali od 12 do 14 sati zbog informacije da su tri šlepera nepoznatog otpada istovarena u krugu bivše tvornice Borac u Bosanskom Grahovu te je jedan dio tog otpada završio i na lokalnom odlagalištu otpada.

Načelnik Gligić kazao je Feni kako se, po informacijama kojima on raspolaže od ljudi koji su bili na mjestu događaja, uglavnom radi o 200 tona tekstila koji je dovezen iz Italije.

Općinske vlasti o tome uopće nisu informirane, a nakon što se saznalo za ovo je sam upoznao nadležne županijske institucije. Imam informaciju da MUP Hercegbosanske županije provodi istragu u vezi ovog događaja te da su poduzeti određeni izvidi prema suvlasnicima objekta bivše tvornice Borac gdje je istovaren otpad – kazao je općinski načelnik.

Prema zadnjim informacijama koje su stigle s terena otpad se ponovo utovara u teretna vozila i odvoz na njemu nepoznatu destinaciju, dodao je načelnik Gligić.

FENA

Share this post on social media