Okončan susret Erdogan – Putin, turski predsjednik sutra na sastanku sa Obamom

Turski i ruski predsjednici Recep Tayyip Erdoga i Vladimir Putin nakon dva sata okončali su bilateralni sastanak u Kini koji je bio zatvoren za medije, javlja Anadolu Agency (AA).

Današnji bilateralni sastanak dvojice lidera održao se u okviru Samita G20 u kineskom gradu Hangzhou. Prije početka sastanka Erdogan i Putin su se obratili predstavnicima medija.

“Današnji sastanak bit će veoma važna prilika da se ponovo razmotre teme o kojima smo govorili u Sankt Peterburgu, teme koje se odnose na budućnost bilo da se radi o političkim, ekonomskim ili regionalim temama”, kazao je Erdogan.

“Drago nam je što vidimo normalizaciju unutrašnjopolitičkog života u Turskoj. Vidimo da je Turska prošla kroz težak period. Znamo da se ona bori protiv terorizma i da se suočava sa značajnim opasnostima. Ranije smo ustanovili naše pozicije kada je u pitanju borba protiv terorizma. Postignuti su značajni pomaci u normalizaciji situacije u Turskoj, međutim, kada se stanje potpuno normalizira moći ćemo krenuti naprijed znatno brže”,istakao je Putin.

Turski predsjednik će se sutra sastati sa predsjednikom SAD-a Barackom Obamom.

Anadolu Agency

Share this post on social media