Baždarević nakon pobjede protiv Estonije: Očekivao sam težu utakmicu od ove

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je, nakon pobjede protiv selekcije Estonije rezultatom 5:0 u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, izjavio kako je očekivao tešku utakmicu, mnogo težu od ove, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mislim da sam i večeras oprezan kao i sinoć. Očekivao sam tešku utakmicu, težu od ove. Da li su golovi na vrijeme olakšali naš posao? Smatram da Estonci neće gubiti buduće utakmice ovako. Nismo željeli dopustiti protivniku da ima povjerenje u svoju igru, da se nametnemo, velika je ovo pobjeda i ako uradimo što trebamo da uradimo, možemo da postignemo dobar rezultat”, kazao je bh. selektor.

Naglasio je da je selekcija BiH večeras na “Bilinom polju” postigla veoma važnu pobjedu na samom startu kvalifikacija.

“Važna je ovo pobjeda jer je bilo bitno ovako startovati, bila je dobra utakmica, bilo je perioda gdje smo igrali i opuštenije, ali znali smo da će pobjeda biti naša. Kada gledamo, 5:0 sa puno šansi, moramo biti zadovoljni. Belgija nas čeka, a trebamo da proslavimo ovu pobjedu sa svima i sačekati Belgiju na najbolji način”, rekao je Baždarević.

Istakao je kako su u meču protiv Estonije pokazali da BiH ima snažan kolektiv.

“Jedan igrač kao Miralem Pjanić znači mnogo za ovu reprzeentaciju. Ali ova reprezentacija kao kolektiv mora igrati dobro kako bi i pojedini igrači poput Pjanića mogli igrati kako treba. Kolektiv mora dobro da radi, dobro trči i misli zajedno, jer je to ključ uspjeha, a to je odlazak na SP. Zadovoljan sam i Danijelom Milićevićem, asistirao je i nadam se da će dobiti više pažnje i on je jedno osvježenje u reprezentaciji”, kazao je Baždarević.

Selektor reprezentacije Estonije Magnus Pehrsson je izjavio kako je u večerašnjoj utakmici BiH pokazala da je dosta bolji tim.

“Jasno je da je BiH bila bolja, to su svi mogli vidjeti. Da li su bili efikasniji, to nije ni bitno što se tiče rezultata. Ovo je bio prvi dio od 10 utakmica, moramo živjeti sa ovim mjesec dana pred sljedeći susret, ali se mnogo toga mijenja i u ovom periodu se možemo oporaviti. Bit će teško kao treneru žvijeti dugo sa ovim, ali život igrača se nastavlja. Neki igrači će se možda promijeniti, ali imamo mjesec dana da se pripremimo za nastavak”, rekao je Pehrsson.

Anadolu Agency

Share this post on social media