A. P. udario nogom u sljepočnicu osobu A. A, potom ga tukao čekićem u glavu

A. P. udario nogom u sljepočnicu osobu A. A, potom ga tukao čekićem u glavu
A. P. udario nogom u sljepočnicu osobu A. A, potom ga tukao čekićem u glavu - photo: Patria
BH Telecom

Rukovodilac smjene Policijske stanice Ilidža obaviješten je sinoć oko 19,30 sati da je u ulici dr. Silvane Rizvanbegović , općina Ilidža NN lice zadobilo povede glave.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su zatekli lice A. A., roden 1972 godine koji je imao povrede glave. Na mjesto događaja pozvana je ekipa HMP Kantona Sarajevo koji su pružili prvu pomoć povrijeđeno, a potom su ga prevezli do KUM-a Kliničkog centra u Sarajevu, a zatim do Neurohirurške klinike gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede glave.

U obavljenom razgovoru sa povrijeđenim A.A. policijiki službenici su saznali da je osoba koja je nanijela povrede A. P., rođen 1991 godine, koji je A.A. fizidki napao udarivši ga nogom u glavu u predjelu sljepočnice, a potom dva puta udario tvrdim predmetom – čekićem u predjelu glave, gdje se nakon toga udaljio sa lica mjesta prije dolaska policijskih službenika.

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Policijski službenici MUP-a KS nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca krivičnog djela iz člana 172 KZ FBIH (Teška tjelesna ozljeda).

Patria

Share this post on social media