Saobraćajna nesreća u tunelu Igman: Poginuli roditelji i dijete, a drugo je teško ozlijeđeno

VITEZ: Privedeno lice osumnjičeno za nanošenje teških povreda maloljetniku
VITEZ: Privedeno lice osumnjičeno za nanošenje teških povreda maloljetniku
BH Telecom

Na autoputu A-1 smijer Vlakovo – Tarčin, kod Sarajeva, u tunelu Igman jutros oko osam sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Kako je Feni potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo kada se prevrnuo automobil u tunelu Igman.

Dobili smo informaciju da je jedna osoba prevezena na Kliniku urgentene medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja ljekarske pomoći – kazali su Feni iz Operativnog centra.

Operativni centar MUP-a KS je o nesreći obaviješten oko 08.00 sati nakon čega su na lice mjesta upućeni policijski službenici, hitna pomoć i vatrogasci.

Na ovoj dionici saobraćaj je trenutno obustavljen i vrši se preusmjeravanje na alternativne pravce.

Uviđaj će vršiti pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona jer taj dio puta je u nadležnosti Policijske stanice Kiseljak. Na intervenciju je izašla i sarajevska policija zbog blizine mjesta nesreće.

FENA

Nezvanično saznajemo da su u ovoj saobraćajnoj nezgodi poginuli roditelji i dijete, a drugo je dijete teško ozlijeđeno i hitno je prevezeno u KCUS.

Agencija DAN

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na autocesti A1 u tunelu Igman, na području Općine Kiseljak, smrtno su stradale dvije punoljetne osobe i jedno dijete, dok je jedno dijete upućeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu” – potvrdio je Feni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

On je dodao da je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 07.55 sati, učestovalo motorno vozilo marke ford.

– Policijski službenici MUP-a SBK u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti – kazao je Feni Hodžić.

FENA

Share this post on social media