Jučer održana press konferencija nogometne reprezentacije BiH

Jučer održana press konferencija nogometne reprezentacije BiH
Jučer održana press konferencija nogometne reprezentacije BiH - photo: Patria

U Zenici je jučer održana konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine pred meč s Lihtenštajnom.

Radi se o duelu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a novinare je prvo zanimalo šta Meho Kodro ima reći o suspenziji Anela Ahmedhodžića.

Ne bih o Ahmedhodžiću danas pričao. Sutra imamo utakmicu, imamo protagoniste koji su tu i volio bih da pričam o pozitivnoj energiji u ekipi. Radimo 3-4 izvanredna dana. Našli smo se i volio bih puno više da pričamo na tu temu. Za pitanja o Ahmedhodžiću ću biti otvoren nakon Islanda”, rekao je Kodro i dodao:

Sutra je važna utakmica i bez obzira na težinu tog problema moramo se koncentrisati na to. Dati prioritet onome što vrijedi u ovom momentu, a to su igrači i sutrašnja utakmica.

Na pitanje o tome kako će postaviti ekipu sutra, Kodro je odgovorio:

Radili smo na tom pitanju ova 3-4 dana. Sutra ćemo izaći na jedan ofanzivan način. Znamo šta nas čeka. Imamo ekipu koja je, bez obzira šta neki mislili, kvalitetna. U zadnje 2-3 utakmice su imali čvrst bedem. Igraju 3-5-2, uske su linije i to neće biti lagano probiti. Ambijent u timu je dobar, igrači prihvataju ono što smo radili. Vjerujem u njihov kvalitet i s jednom organizacijom možemo podići igru na mnogo viši nivo. Očekujem dobru igru i pobjedu. Ne trebamo bježati od uloge favorita. Ne možemo se drugačije postaviti.

Potom je govorio o planu u narednom periodu, koliko je teško motivisati tim nakon katastrofalnog starta kvalifikacija i tri boda iz četiri utakmice.

Plan je ići od utakmice do utakmice. Ne odgovara mi sad da pričam šta će se desiti za dva dana. Tolika je koncentracija na sutrašnju utakmicu, da ne bih volio da trošim vrijeme. Ubijeđen sam da ova ekipa može igrati puno bolje. Jedna od glavnih stvari je da ćemo pokušati osloboditi igrače grča u kojem se nalaze. Želimo povećati samopouzdanje i doći do samih sebe – do naše prepoznatljive igre. Ne mogu da shvatim da mi imamo samo tri boda. Imamo ekipu i igrače da mogu puno bolje i više bodova osvojiti”, istakao je Kodro.

Utakmica BiH i Lihtenštajna igra se večeras od 20.45h na Bilinom polju, a prijenos je na BHT1.

Patria

Share this post on social media