Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna prometnica u Vinici

Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna prometnica u Vinici
Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna prometnica u Vinici - photo: FENA

Obilna kiša koje danima pada na prostoru općine Tomislavgrad zadalo je dosta posla vatrogascima.

Kako je za Fenu kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević, tijekom dana sva njihova oprema i ljudstvo bili su angažirani na ispumpavanju vode iz poplavljenih obiteljskih i javnih ustanova.

Naše pumpe danas su radile na ispumpavanju vode iz Staračkog doma u Tomislavgradu, iz jedne stambene zgrade iznad pošte te u nekoliko obiteljskih kuća. Veći broj vlasnika kuća nabavio je vlastitu opremom za ispumpavanje jer iz ranijih iskustava znaju da im obilne kiše izazivaju dosta problema – kazao je Jurčević.

Velike količine kišnih oborina dovele su i do prelijevanja vode preko nekih prometnica, pa je tako zatvorena lokalna prometnicu na dijelu Viničkog polja, pored naselja Vinice, koja vodi prema graničnom prijelazu s Republikom Hrvatskom.

Kako su kazali iz PU Tomislavgrad, proteklih dana voda je ugrožavala sigurnost prometa na dionici magistralne ceste Tomislavgrad – Posušje u Mrkodolu, a kritično je bilo i na županijskoj cesti od Tomislavgrada do Blidinja te od naselja Mandino Selo prema Borčanima, Omolju i Seonici, gdje je lokalna rječica Ričina prijetila izlijevanjem iz korita.

FENA

Share this post on social media