Delegacija Organizacije ‘Žene SDA BiH’ i Sebija Izetbegović jučer u posjeti Srebrenici

Delegacija Organizacije 'Žene SDA BiH' i Sebija Izetbegović jučer u posjeti Srebrenici
Delegacija Organizacije 'Žene SDA BiH' i Sebija Izetbegović jučer u posjeti Srebrenici

Delegacija Organizacije ”Žene SDA BiH” zajedno sa profesoricom Sebijom Izetbegović boravila je jučer u posjeti Srebrenici.

Nakon obilaska Memorijalnog centra i polaganja cvijeća na spomen-obilježje, delegacija je posjetila OO SDA Srebrenica gdje je razgovarano o pripremama za obilježavanje 11. jula, evocirajući uspomene svih prisutnih na taj dan prije 26 godina.

Navedeno je da se OO SDA Srebrenica već godinama bori i ukazuje na to da Srebrenica treba da bude živa i ostalih 11 mjeseci u godini, a ne samo u julu kada se sve uzburka, a onda opet utihne.

Da će se to u budućnosti mijenjati, svjedoči i projekt izgradnje Doma za majke Srebrenice koje su Žene SDA BiH i novčano podržale, te su ovom prilikom i uručile svoju donaciju. U delegaciji za doček su bile i predsjednica RO Žene SDA Srednje Podrinje i predsjednica Žene SDA Srebrenica. Žene SDA BiH također su posjetile i Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS, te zahvalile na nesebičnoj, svakodnevnoj podršci i ljubavi koju pužaju majkama Srebrenice – saopćeno je iz SDA.

FENA