FOTO: Motociklisti iz cijele BiH stigli u Potočare

Motociklisti iz cijele BiH stigli u Potočare
Motociklisti iz cijele BiH stigli u Potočare - photo: FENA

Oko 300 motociklista iz cijele BiH stigli su u Potočare kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida i ujedno dali svoj doprinos kulturi sjećanja povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Nažalost, zbog virusa korona ove godine motociklisti iz susjednih zemalja nisu mogli učestovati u obilježavanju  godišnjice genocida.

Predsjednik organizacionog odbora za moto maraton Enver Sulić kazao je Feni da je ovo deveti po redu moto maraton i da je organizacija bila teška s obzirom na epidemiološku situaciju.

Došli smo bez problema predržavajući se svih mjera koje su na snazi, i moto maraton je protekao u najboljem redu. Moto maraton je krenuo 9. jula iz Bihaća, 10. jula smo bili u Sarajevu i danas u poslijepodnevnim satima smo u Potočarima – rekao je Sulić.

Kao i svake godine tako i ove godine učešće u moto maratonu su uzeli maratonci iz Srebrenice klub „Argentum“.

Svaki put smo učesnici moto maratona, mi smo dio toga kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida. Čini mi se da su najmlađi učesnici iz našeg kluba Šejla i Edah, i mi smo jutros iz Sarajeva krenuli ka Potočarima. Družili smo se svi zajedno, emocije su posebne, ljudi su nas u putu podržali i to su posebni osjećaji. – kazao je Feni Aahmed Ustić.

Nakon dolaska u Potočare oni su položili cvijeće na spomen obilježja u Memorijalnom centru i poklonili se žrtvama genocida.

FENA/Agencija DAN

Share this post on social media