Kod kuće Memića formira se kolona za istinu i pravdu

Kod kuće Memića formira se kolona za istinu i pravdu
Kod kuće Memića formira se kolona za istinu i pravdu - photo: Patria

Ispred kuće porodice Memić trenutno se “postrojava” kolona automobila koja će u 11.30 sati krenuti prema centru Sarajeva gdje je ispred Narodnog pozorišta biti održani protesti.

Okupljanje kolone i sve zastave oko kuće porodice Memić pomalo liče na pripremu svatovska kolone, a kako to napisa jedan od pratilaca grupe “Pravda za Dženana Memića” “umjesto svatova sprema se kolona pravde”.

Muriz Memić i njegova porodica već godinama istrajavaju u borbi za istinu i pravdu o stradanju njihovog sina. Ovaj slučaj obilježili su mnogi propusti u istrazi, skrivanje dokaza, zbog čega su pokrenuti i sudski postupci zbog ometanja istrage.

Inače, Kantonalno tužilaštvo dugo je insistiralo da je riječ o saobraćajnoj nesreći, ali nakon konačne presude Vrhovnog suda FBiH ta priča je pala u vodu.

Inače, današnji protesti za Dženana i Davida Dragičevića mogli bi biti i najmasovniji do sada, jer je Muriz Memić u danima prije protesta obilazio bh. gradove i tražio podršku građana. Koliko su ga poslušali, vidjet ćemo danas.

Patria