Otvoren regionalni put koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje (FOTO)

Otvoren regionalni put koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje
Otvoren regionalni put koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje - photo: FENA/ŽO HDZ BiH ŽSB

U mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, otvoren je regionalni put R439 koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Riječ je o dugoočekivanom okončanju radova i ukupno 12 kilometara moderno izgrađene prometnice koja povezuju dvije općine i omogućuje dalji razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 5,5 miliona maraka, a sredstva je osigurala Vlada Srednjobosanskog kantona posredstvom Direkcije za puteve SBK/KSB.

Izlaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnica u Skupštini SBK/KSB Zdenka Džambas u izjavi za medije izjavila je kako su završne aktivnosti na realizaciji ovog projekta počele 2018. godine kada je potpisan Ugovor o gradnji i asfaltiranju 12 kilometara nedostajućeg dijela regionalnog puta između općine Novi Travnik i općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Asfaltom su spojeni Novi Travnik i Gornji Vakuf – Uskoplje. Naravno, ovo je takođe cestovno povezivanje preko srednje Bosne prema Mostaru i dalje – do Neuma, a građani Gornjeg Vakufa – Uskoplja sada mogu za kraće vrijeme putovati preko Viteza prema Sarajevu i dalje“, dodala je Džambas.

Ovaj strateški projekat od početka ima snažnu podršku od političkog vodstva iz Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, a posebno od aktuelnog zastupnika u Skupštini SBK/KSB i predsjednika OO HDZ BiH Uskoplje Dražena Matišića.

Sretan sam i zadovoljan što smo konačno dočekali čin završetka rekonstrukcije preostalih 12 kilometara regionalnog puta R439 Novi Travnik – Gornji Vakuf-Uskoplje. Drago mi je što je prepoznat velik značaj ove regionalne dionice, kako za Srednjobosanski kanton pa tako i za općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Novi Travnik“, rekao je Matišić, saopšteno je iz Ureda za informiranje ŽO HDZ BiH SBŽ-a.

FENA/Agencija DAN