Mirza Idrizović: Iz Bugojna šaljemo poruku mira, tolerancije, suživota i ljubavi

Mirza Idrizović: Iz Bugojna šaljemo poruku mira, tolerancije, suživota i ljubavi
Mirza Idrizović: Iz Bugojna šaljemo poruku mira, tolerancije, suživota i ljubavi - photo: FENA

U prosjeku više od četiristo posjetilaca svaki dan uživa u manifestaciji WinterFest, koja je u Bugojnu počela krajem prošlog mjeseca.

Kulturno-sportski centar i Općina Bugojno su, u saradnji s udruženjem ASUS iz Sarajeva, uradili pravu stvar za građane, a posebno za djevojčice i dječake koji često dolaze na kvalitetno uređenu ledenu plohu – kazao je Feni direktor bugojanskog KSC-a Mirza Idrizović.

Dodaje da je posebna pažnja posvećena učenicima osnovnih i srednjih škola, kojima se prvi put pružila prilika da, skupa s vršnjacima, uživaju u “ledenoj čaroliji” u njihovom gradu.

Nakon proteklih osamnaest dana, s pravom možemo reći da je WinterFest uspio. Ljubitelji dobre zabave i klizanja najviše dolaze vikendom, a u blizini klizališta smješteno je pet privremenih kućica, u kojima se mogu okrijepiti raznim delicijama – naglasio je.

Ističe da posjetioce WinterFesta i narednih dana očekuje bogat i raznovrstan kulturno-zabavni program, te da se sve aktivnosti provode radi “prevazilaženja postojećih barijera i predrasuda u našem društvu”.

Kroz realizaciju ove pozitivne priče, mi iz Bugojna šaljemo poruku mira, tolerancije, suživota i ljubavi. Hvala svima koji doprinose da bude tako – zaključio je Idrizović.

FENA

Share this post on social media