U BiH jutros sunčano

U Bosni i Hercegovini danas će biti nestabilno vrijeme. Jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove i grmljavinu u većem dijelu BiH.

Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu će, prijepodne, biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti u drugoj polovini dana kada je moguć i pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 26 stepeni.

Jutros je u većem dijelu BiH pretežno sunčano. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je oblačno sa pljuskovima. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica i Kupres 9, Ivan-sedlo i Livno 11, Bugojno 12, Drvar 13, Bihać, Jajce, Sarajevo, Zenica i Srebrenica 14, Goražde, Sanski Most i Tuzla 15, Banja Luka i Prijedor 16, Gradačac i Doboj 17, Bijeljina i Trebinje 18, Mostar 19 i Neum 21 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(Fena)

Share this post on social media