Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, u srijedu u Travniku

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, u srijedu u Travniku

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda na ovogodišnjim izborima, održat će još jedno u nizu predavanja na temu “Informacione tehnologije i budućnost Bosne i Hercegovine”.

Rođeni Banjalučanin, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, paralelno s višedecenijskom uspješnom akademskom i profesionalnom karijerom, vrlo posvećeno je učestvovao u osnivanju i radu nekoliko organizacija i ustanova koje su u fokusu svog djelovanja imale promociju države Bosne i Hercegovine.

Nakon što je početkom godine najavio svoj politički angažman, a s ciljem bližeg upoznavanja s njegovim političkim i profesionalnim radom, prof. dr.Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, 18. jula boravi u Travniku:

Predavanje «Informacione tehnologije i budućnost Bosne i Hercegovine»
Travnik, sala Opštine Travnik, srijeda, 18. juli 2018. godine, 18.00 sati.

Poslije predavanja slijedi diskusija o potencijalima koje Bosna i Hercegovina ima i pravcima djelovanja u cilju razvoja i rasta privrede te neformalno druženje s prisutnima.

Prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, prof.dr. Mirsad Hadžikadić donedavno je bio izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u gradu Charlotte u SAD.

Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Charlotte.

U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

Dž. Pašić / Agencija DAN

Share this post on social media