Prosinečki: Osvojili smo prvo mjesto, tako da mogu biti zadovoljan

BH Telecom

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki zadovoljan je remijem (0:0) sa selekcijom Austrije u zadnjoj utakmici grupne faze Lige nacija za selekciju BiH, odigranoj u Beču, te plasmanom u elitu tog takmičenja.

Prosinečki je nakon utakmice pohvalio svoje igrače ali i navijače BiH koji su u velikom broju došli na stadion “Ernst Happel” da podrže selekciju BiH.

– Ambijent je bio fenomenalan. Znali smo da će biti teško, ali mislim da smo u prvom poluvrmenu bilo bolja ekipa. Pritisak Austrije početkom drugog poluvremena nas je poremetio, ali na kraju smo ispunili cilj. Osvojili smo prvo mjesto, primili samo jedan gol, tako da mogu biti zadovoljan – kazao je Prosinečki nakon utakmice.

Selektor vjeruje da ova ekipa može bolje, te još jedanput napomenuo da bi neodlazak BiH na evropsko prvenstvo bio neuspjeh.

– Pokušat ćemo kroz kvalifikacije da odemo direktno na evropsko prvenstvo, bez da nam za to treba Liga nacija – rekao je Prosinečki i dodao da je Pjanić napustio teren zbog povrede mišića.

Share this post on social media