Na All-Staru srušeni brojni rekordi

Na All-Staru srušeni brojni rekordi
Na All-Staru srušeni brojni rekordi - photo: Patria
BH Telecom

Na 73. All-Star utakmici NBA lige, odigranoj u Indianapolisu, Istok je savladao Zapad rezultatom 211-186.

U noćašnjem meču postavljeni su novi rekordi po ukupnom, ali i po broju poena jedne ekipe, piše Gol.hr.

Nakon što se nekoliko godina All-Star susret igrao na način da su dva igrača bila imenovana kapitenima, te potom birali svoje ekipe, liga se u želji da ovaj dvoboj ponovo postane nešto više takmičarski obojen vratila na stari sistem duela dviju konferencija.

No, umjesto takmičarske košarke, ponovo su svi igrači mislili isključivo na napad, što je rezultiralo rušenjem velikog broja rekorda.

Tako je Istok postao prvi sastav koji je postigao više od 200 poena – zaustavio se na 211, i tako za čak 15 koševa srušio osam godina star rekord koji je postavio Zapad.

Po ukupnom broju poena (397) ovaj je dvoboj nadmašio dosad najefikasniju All-Star utakmicu odigranu prije sedam godina za čak 23.

Poraženi Zapad postigao je 186 koševa, što je četvrti najveći broj ubačaja neke ekipe u historiji All-Stara i, naravno, najveći broj koševa koje je postigla poražena ekipa.

Već u prvom poluvremenu sastavi su zajednički postigli 193 poena, što je u tom trenutku bilo najefikasnije poluvrijeme u historiji, samo da bi u drugom postigli 204 i još više povećali rekord.

Istok je sa 104 koša u prvom poluvremenu postavio rekord za broj ubačaja u poluvremenu, da bi i to bilo nadmašeno u nastavku kada je taj sastav ubacio 107.

Istok je do pobjede stigao prvenstveno izvrsnim šutom za tricu, pogodio je 42 od 97 dalekometnih pokušaja.

Prednjačio je igrač Milwaukee Bucksa Damian Lillard sa 11 trica i ukupno 39 ubačaja, čime je proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača susreta.

Jaylen Brown iz Boston Celticsa je dodao 36, a domaći igrač Indiana Pacersa Tyrese Haliburton 32 za pobjednike.

Zapad je, pak, u svojim redovima imao najefikasnijeg igrača dvoboja – Karl Anthony Towns iz Minnesota Timberwolvesa ubacio je 50, dok je Shai Gilgeous-Alexander iz Oklahoma City Thundera dodao 31.

Veteran, 39-godišnji LeBron James, koji je po 20. put nastupio u utakmici svih zvijezda, čime je još povećao taj rekord koji je ionako u njegovom vlasništvu, po završetku ovog susreta je rekao što je ustvari bilo jedino važno:

Dobro je da se večeras niko nije povrijedio.

Patria

Share this post on social media