FHMZBiH: U narednim danima sunčano vrijeme sa temperaturama do 26 stepeni Celzijusa

BH Telecom

Lijepo vrijeme i visoke temperature u Bosni i Hercegovini se očekuju i narednih dana. Prema podacima Federalnog hidrometeorolškog zavoda BiH (FHMZBiH) temperature će se u naredna tri dana kretati i do 26 stepeni Celzijusa.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost sa najvišim dnevnim temperaturama zraka između 17 i 23, na jugu od 22 do 26 stepeni.

“U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od devet do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni”, navedeno je na stranici FHMZBiH.

Prvog radnog dana također sunčano uz malu do umjerenu oblačnost sa najvišim dnevnim temperaturama zraka između 15 i 20, na jugu od 22 do 25 stepeni.

(AA)

Share this post on social media