Sutra u Sarajevu samo vozila sa neparnim zadnjim brojem na tablicama

Sutra u Sarajevu samo vozila sa neparnim zadnjim brojem na tablicama
BH Telecom

Operativni štab Vlade Kantona Sarajevo održao je danas sastanak na kojem je donesena odluka o proglašenju epizode uzbune zbog alarmantnog zagađenja zraka u Sarajevu.

–  Mjere koje su uvedene u prethodnim epizodama ostaju na snazi, a među ostalim uveli smo mjeru da se maksimalno poveća kapacitet sredstava javnog gradskog prijevoza (tramvaji, trolejbusi) – izjavio je za Fenu ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Čedomir Lukić koji je na čelu tog  štaba.

Ministar Lukić je dodao da je također donesena odluka o sistemu vožnje po principu par-nepar, a po kojoj sutra od 7 sati pa do ponoći ulicama Sarajeva saobraćaju samo automobili čiji je zadnji broj na tablicama neparan.

Dakle, vozila čije se registracije završavaju parnim brojevima moći će saobraćati od ponoći, odnosno od  ponedjeljka pa do ponoći na utorak.

Ta zabrana se ne odnosi se na vozila policije, Ministarstva odbrane, javnog gradskog prijevoza,  hitne, vatrogasaca, komunalnih preduzeća, vozila inspekcije, te vozila sa diplomatskim tablicama.

Ministar Lukić je dodao da je donesena i mjera da sva postrojenja za proizvodnju toplotne energije snage preko jednog megavata koja koriste prirodni gas smanje temperaturu za još jedan stepen.

FENA

Share this post on social media