POLITIČKI SKUP U TRAVNIKU: „Put ka novoj Bosni i Hercegovini“-prof. dr. Mirsad Hadžikadić

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, u srijedu, 26. septembra, će u Centru za kulturu u Travniku s početkom u 19.00 sati održati politički skup kojim nastavlja svoju predizbornu kampanju na ovogodišnjim izborima.Tema skupa je „Put ka novoj Bosni i Hercegovini“.

Skupu će se obratiti prof. Hadžikadić i predstaviti strategiju Bosna i Hercegovina 2030 i predizborni program Problemi i rješenja. Gost skupa je bard bh. pozorišta, glumac Josip Pejaković.

Nakon obraćanja Mirsada Hadžikadića, prisutni ćemu moći postavljati pitanja.

O prof. dr. Mirsadu Hadžikadiću

Prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, prof. dr. Mirsad Hadžikadić donedavno je bio izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarlotu u Americi.

Doktorirao je informacione tehnologije, a magistrirao javnu upravu na Harvardu.

Dobitnik je nagrade za životno djelo Udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlota. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

Zalaže se za građansku državu, temeljitu reformu obrazovanja i javne uprave terast i razvoj privrede.

Srijeda, 26.9.2018. godine, 19:00 sati, Centar za kulturu općine Travnik

Share this post on social media