Benjamina Karić: Grad Sarajevo nije organizator koncerta Tonija Cetinskog

Benjamina Karić: Grad Sarajevo nije organizator koncerta Tonija Cetinskog
Benjamina Karić: Grad Sarajevo nije organizator koncerta Tonija Cetinskog - photo: Patria
BH Telecom

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama povodom otkazivanje koncerta hrvatskog pjevača Tonija Cetinskog koji je trebao pjevati 10. februara ispred Vječne vatre povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Ta najava izazvala je brojne kritike građana koji su smatrali da je za takvu godišnjicu trebalo angažirati bh. pjevače.

Grad Sarajevo niti je ugovarao koncert Tonija Cetinskog niti ga otkazuje. Svoj posao od trenutka preuzimanja mandata obavljam pošteno.

Svaka marka Budžeta Grada Sarajeva namjenski je utrošena i tako će i ostati dok sam ja na čelu ove institucije. Prema javnosti sam uvijek otvorena i ne dozvoljavam da se baca ljaga na bilo šta što radim.

Organizacija 40. godišnjice Olimpijade veliki je i zahtjevan posao i u realizaciju ovog projekta uključile su se brojne institucije i hvala im za to“, navela je Karić.

Istakla je da se prethodnih mjeseci zajedno sa partnerima bavila kreiranjem programa primamljivog za sve uzraste i generacije.

Dolaze nam Jure Franko, Katarina Vit (Witt), Torvil (Torvill) i Din (Dean), na stotine učesnika klizati će, sankati, skijati, igrati hokej, zabava će biti na svakom ćošku. Ono čime se nisam bavila je organizacija koncerta pred Vječnom vatrom. Nisam birala izvođača, lokaciju, produkciju. Pri realizaciji svih, pa i ove aktivnosti imperativ koji je iznad svega je poštivanje zakona i procedura. Za mene je slovo zakona na prvom mjestu. Novac koji je doznačen Gradu Sarajevu, a za koji se očekivalo da bude između ostalog namijenjen privatnoj firmi za organizaciju koncerta ne mogu biti i neće biti utrošene zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška istih“, navela je ona.

Potcrtala je da Grad Sarajevo bez transparentnog javnog poziva i propisanih procedura neće i ne želi raspolagati novcem.

Ne postoji nikakav pritisak koji me može natjerati da radim nezakonito, na takve pritiske sam potpuno imuna. Svojim znanjem i čašću branim i stojim iza svega čime se bavim. Tako i nikako drugačije će i ostati“, poručila je Karić.

Patria

Share this post on social media