Nikšić: Podijeljena BiH u EU nam ne treba

Gradska organizacija SDPBiH Zenice održala je svoj centralni predizborni skup tokom kojeg su predstavljeni kandidat SDP BiH za gradonačelnika Zenice i kandidati ove stranke za Gradsko vijeće Zenice.

Gosti predizbornog skupa bili su čelnici SDPBIH, koje je predvodio predsjednik stranke Nermin Nikšić.

Obraćajući se okupljenim Zeničanima, Nermin Nikšić je istakao da je SDP jedna velika porodica koja ima svoje ciljeve i programe.

– Mi smo demokratska stranka i došli smo da stanemo iza ove liste časnih i poštenih ljudi, tako da ne možete reći da niste imali izbor. Bosne i Hercegovine nema bez Bošnjaka, Srba i Hrvata, Bosanaca i Hercegovaca, zato molim vas dajte šansu Bosni i Hercegovini. Drugog oktobra je pravi referendum koji treba da dokaže da želimo više pravde i poštenja, radnih mjesta i investicija. Ukoliko je cijena puta u Evropsku uniju podijeljena BiH, hvala lijepa takva Evropa nam ne treba – kazao je Nikšić.

Nakon održanog skupa, Nikšić je kazao da je SDP ove godine napravio jedan zaokret i danas oni pričaju sa ljudima o životnim stvarima i problemima, a onu “višu” politiku ostavili su za 2018.godinu.

– Siguran sam da ćemo na ovim lokalnim izborima dobiti vrlo jasnu poruku građana u BiH da je dosta više nacionalizma i mržnje, podjela, straha i pljačke prodajom nekih državnih firmi. To ništa nije tema ovih izbora, osim što će građani glasajući u ovom trenutku za partije lijeve orijentacije, pokazati da im je dosta svega toga, da nam treba više posla, radnih mjesta, investicija, sigurne penzije i da konačno u ovoj zemlji treba da funkcioniše pravna država – rekao je Nikšić.

Ističući političku vrijednost Grada Zenice, on je kazao da je je ovo grad koji je izuzetno važan za izborne procese u Bosni i Hercegovini, i da najčešće partija koja pobijedi na izborima u Zenici bude prva politička partija u Federaciji BiH.

FENA

Share this post on social media