Vlada SBK/KSB izdvojila 815.423 maraka za nabavku udžbenika

Vlada SBK/KSB izdvojila 815.423 maraka za nabavku udžbenika
Vlada SBK/KSB izdvojila 815.423 maraka za nabavku udžbenika - photo: Vlada SBK/KSB

Vlada Srednjobosanskog kantona donijela je na sjednici u četvrtak Odluku o izdvajanju 815.423 maraka sa stavke “Tekući transferi pojedincima za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola”.

Ovom odlukom se, kako je rečeno, utvrđuje utrošak sredstava planiranih budžetom za 2020. godinu.

Ovo je bio zadnji korak. Procedura traje duže i ona počinje tako da Vlada donosi odluku na početku svake nabave. Zadnja je odluka o izdavajanju sredstava. To znači da je procedura sva završena, da su udžbenici isporučeni i da je dokumentacija završena da se može plaćati izdavačima – rekao je novinarima ministar obrazovanja SBK/KSB Bojan Domić.

Na pitanje postoji li mogućnost da neki učenici nisu dobili udžbenike, Domić je rekao da je to moguće, ali u onim školama koje ih nisu podijelile.

Pošto su djeca bila na raspustu moguće je da se škole nisu organizovale da ih podijele. No, mislim da su svi udžbenici u školama, odnosno da ih je netko preuzeo – dodao je.

Vlada SBK/KSB na današnjoj sjednici je, između ostalog, usvojila odluku o raspodjeli medicinske i zaštitne opreme, koju je zdravstvenim ustanovama donirala Njemačka.

FENA/Agencija DAN

Share this post on social media