Na Palama pronađeni dijelovi vatrenog oružja, poslani na vještačenje

Na Palama pronađeni dijelovi vatrenog oružja, poslani na vještačenje
Na Palama pronađeni dijelovi vatrenog oružja, poslani na vještačenje

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva pripadnici SIPA-e izvršili su pregled i uviđaj na Palama i pronašli dijelove vatrenog oružja koje po vrsti i kalibru odgovaraju vatrenom oružju iz kojeg su ubijeni sarajevski policajci, rekla je za Patriju Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Za sada nema potvrde o kojoj se lokaciji tačno radi i da li je ranije ova lokacija pretresena kada je policija tragala za Aleksandrom Macanom, jednim od osumnjičenih za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine na Alipašinom Polju.

Dijelovi oružja koji se dovode u vezu sa osumnjičenim za ubistvo poslani su na vještačenje.

Osumnjičeni za ovo brutalno ubistvo su osim Macana i Marko Trifković koji se nalaze u pritvoru, te Sava Marinković koji se nalazi na izdržavanju kazne u Njemačkoj te se njegov dolazak očekuje u BiH po izdržavanju zatvorske kazne u Njemačkoj.

Istragu ubistva sarajevskih policajaca vodi Tužilaštvo KS, a sve istražne aktivnosti po njihovoj naredbi provodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Prema ranijim informacijama oružje kojim su policajci ubijeni navodno je uništeno, odnosno isječeno na dijelove, kao i automobil kojim su se udaljili nakon ubistva.

Patria

Share this post on social media