Kardinal Puljić uputio čestitku povodom Kurban-bajrama

Kardinal Puljić uputio čestitku povodom Kurban-bajrama
Kardinal Puljić uputio čestitku povodom Kurban-bajrama - photo: FENA

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Vama i Vašim suradnicima, ali i svim muslimanima u domovini i svijetu upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama. Svjesni izazova vremena u kojemu živimo, kao i okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa koja je našim sugrađanima, ali i brojnim muslimanima diljem svijeta onemogućila odlazak na hadždž, molimo Svevišnjeg i Jedinog Boga. stvoritelja svih ljudi, da izlije svoju milost na svoja stvorenja kako bi ona živjela u međusobnoj slozi, poštovanju te istinskom ljudskom bratstvu.

Po žrtvi koju je prinio zajednički praotac naše vjere Abraham (Ibrahim) neka nam milosrdni Bog udijeli obilje svojih darova kako bi se u našoj domovini izgrađivalo međusobno povjerenje, rasla nada u bolju i pravedniju budućnost te širila međusobna ljubav i poštovanje među svim ljudima dobre volje. S tim željama i iščekivanju prestanka pandemije koronavirusa kako bi se vjernici neometano mogli okupljati u svojim bogomoljama i slaviti Boga srdačno Vas pozdravljam – navodi se u Puljićevoj čestitki, saopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

FENA