Bh. paraolimpijac Fahrudin Ćatović osvojio šesto i sedmo mjesto u Austriji

Bh. paraolimpijac Fahrudin Ćatović osvojio šesto i sedmo mjesto u Austriji
photo: FENA

Bosanskohercegovački paraolimpijac i član Ski kluba osoba sa invaliditetom Sarajevo Fahrudin Ćatović na nedavno održanom otvorenom nacionalnom prvenstvu Austrije u Hinterstoderu ostvario je izuzetne rezultate u disciplinama slalom i veleslalom.

Predstavnik BiH se u konkurenciji više od 70 takmičara iz desetak zemalja u disciplini veleslalom plasirao na sedmo mjesto, dok je u slalomu bio šesti, što je ujedno i njegov najbolji plasman ove sezone.

– Ovaj rezultat ima i dodatnu vrijednost jer je ovo ujedno i  prvi zvanični rezultat i plasman Bosne i Hercegovine u slalomu u sjedećoj kategoriji u istoriji alpskog skijanja za osobe sa invaliditetom. Siguran sam da će rezultati biti još bolji kada dođe nova mono skija. Naš sljedeći cilj su paralimpijske igre u Pyeongchangu – kaže Ćatović.

Boravak u Austriji realiziran je uz podršku Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine sa kojim Ski klub osoba sa invaliditetom Sarajevo ima odličnu saradnju.

Plan nastupa i pripreme za narednu sezonu su već u toku. Nabavkom nove opreme u saradnji sa Parolimpijskim komitetom BiH biće stvoreni optimalniji uslovi za još kvalitetnije pripreme i nastupe bh. sportista na međunarodnim takmičenjima, što će zasigurno rezultirati još boljim plasmanima.

FENA

Share this post on social media