Elvir Rahimić: Protiv Francuske moramo biti kompaktni

Elvir Rahimić: Protiv Francuske moramo biti kompaktni
Elvir Rahimić: Protiv Francuske moramo biti kompaktni - photo: FENA

Na stadionu Grbavica sinoć je održana službena pres- konferencija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči današnje utakmice sa Francuskom, u okviru 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvesntvo 2022. godine u Kataru.  

U odsustvu selektora Ivajla Peteva na pitanja novinara je odgovarao njegov pomoćnik Elvir Rahimić, kao i reprezentativac Miralem Pjanić, koji će večeras ubilježiti stoti nastup za nacionalni tim.

O narednom meču Rahimić je kazao da bh. tim igra protiv najbolje reprezentacije na svijetu.

Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali dosta zavisi i od protivnika. Teško je sad predvidjeti kako će to izgledati, ali sigurno da je protiv Francuske teško igrati napadački jer oni koriste svaku grešku. Nadam se da ćemo biti kompaktni i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata – izjavio  je Rahimić.

Navodi da će naš najveći hendikep biti to što selektor neće biti na klupi bh. tima.

Za nas je najvažnije da svi budu zdravi. Jasno nam je da nas cijene. I Francuzi su svjesni da ih sutra čeka težak zadatak. Svi protiv njih igraju jako motivisani i znaju da ako ne budu na nivou, da mogu imati problema – izjavio je Rahimić.

Očekivanja od sutrašnje utakmice podijelio je i Miralem Pjanić.

Znamo njihove kvalitete i neće biti lako. Sve prilike koje nam se ukažu u napadu moraćemo da iskoristimo. Defanzivno moramo igrati kompaktno, svi za jednog. Moraćemo biti sigurni u sebe i ne dozvoliti im da potpuno kontrolišu igru. Igramo na našem terenu i moraju da nas poštuju – smtara Pjanić.

U osvrtu na sutrašnji jubilej, Pjanić je rekao da je to značajan trenutak za njega.

O tome sam sanjao prije. Kad sam bio dijete prelazio sam sa ocem hiljade kilometara da gledam naš tim. Sutrašnji meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Puno bih stvari mogao da pričam o ovom, ali nadam se da ćemo u budućnosti imati dosta uspjeha i da ćemo praviti dobre rezultate – kazao je Pjanić.

Nakon pres-konferencije počeo je službeni trening “Zmajeva”.

Susret BiH – Francuska igra se večeras na stadionu Grbavica od 20.45 sati.

FENA/Agencija DAN