25 medalja za karate klub „MLADOST“ Vitez u I kolu kantonalne karate lige

25 medalja za karate klub „MLADOST“ Vitez u I kolu kantonalne karate lige
25 medalja za karate klub „MLADOST“ Vitez u I kolu kantonalne karate lige

U nedjelju 28.02.2021. godine, nakon duže takmičarske pauze zbog pandemije korona virusa, održano je prvo kolo kantonalne karate lige SBK/KSB za 2021 godinu. Turnir je održan u organizaciji Karate saveza SBK i tehničkoj organizaciji karate kluba „Sloga“ Gornji Vakuf – Uskoplje.

Učešće je uzelo preko 370 takmičara iz 17 klubova.

Takmičari karate kluba „Mladost“ Vitez  su osvojili 25 medalja  i to 7 zlatnih, 6 srebrenih i 12 bronzanih, te u ukupnom plasmanu zauzeli visoku četvrtu poziciju sa osvojenih 45 bodova.

Zlatne medalje osvojili su Adilović Hamza, Hidić Semin i muška ekipa 2012/2013 u katama i Belmin Spahić, Luka Šapina, Nedžmina Varupa i Sivro Ajdin u borbama, dok su se srebrenim medaljama okitili Adilović Zahra i Ema Bešić u kategoriji kate te Ema Bešić, Unejsa Haskić, Edna Jusufbašić i Šejla Sadibašić u kategoriji borbe.

Bronzane medalje su osvojili Nedža Vejo i Sebastijan Paradžik u katama, te Sumea Delić, Tea Pavlović, Danijel Strukar, Mateo Strukar, Emir Spahić, Azra Malkoć, Dženita Bektaš, Rijad Bektaš, Ajna Sivro i Azra Subašić u kategoriji borbe.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, zadovoljan je postignutim rezultatima naročito zbog duže pauze od nastupa i takmičenja, te zajedno sa sa svojim takmičarima s nestrpljenjem očekuje novi turnir, borbe i pobjede.