Ambasadorica SAD-a pozvala birače u BiH da glasaju u što većem broju

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je glasačka mjesta na Ekonmskom fakultetu u Sarajevu i na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevo u danu u kojem se održavaju lokalni izbori u Bosni i Hercegovini.

Ovaj dan nazvala je najvažnijim u demokratskim sistemima.

Novinarima u Sarajevu je Cormack izjavila da joj je drago što je odziv glasača dobar te apelovala svim glasačima u zemlji da izađu na birališta i opredijele se za one za koje smatraju da će raditi za dobrobit njihove djece, ekonomski razvoj i zapošljavanje, izgradnju puteva i druga važna pitanja.

Cormack se nada, dodala je, da će nakon izbora biti manje retorike a više rada i vraćanja svim važnim pitanjima za zemlju.

Međunarodna zajednica i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država imaju posmatrače na biralištima, rekla je također ambasadorica te izrazila nadu da će izbori biti do kraja fer i slobodni.

Na novinarsko pitanje o izjavi iz State Departmenta vezanoj za provedeni referendum u Republici Srpskoj, odgovorila je da ta izjava jasno odražava trenutni stav njene zemlje.

Sjedinjene Američke Države i dalje su opredijeljene za Bosnu i Hercegovinu, fokus je na sigurnosti i stabilnosti, kazala je Cormack.

FENA

Share this post on social media