Elvedina Muzaferija: Sretna sam i ponosna! (VIDEO)

Elvedina Muzaferija: Sretna sam i ponosna!
Elvedina Muzaferija: Sretna sam i ponosna!
BH Telecom

Ovo je prvi put da neko iz Bosne i Hercegovine ide u finale Svjetskog kupa, stvarno sam sretna i ponosna. Pokušat ću voziti što bolje u Saalbachu i nadam se dobrom rezultatu, jer sada znam da mogu biti jako brza na određenim dijelovima staze” – izjavila je Elvedina Muzaferija nakon jučerašnje utrke u Kvitfjellu.

Nezaustavljiva Visočanka  s jučerašnjim 13. mjestom, i ranije prikupljenim bodovima u disciplini spust, na završnicu takmičenja u austrijski Saalbach putuje s jednakim plasmanom u obje discipline – 23. pozicijom.

Na jučerašnjoj utrci koja je održana pod izuzetno teškim vremenskim uvjetima, Muzaferija je još jednom pokazala da je u izvrsnoj formi i veći dio imala je prolaz za podijum.

Gornji dio staze je bio jako, jako dobar. Na zadnjem prolazu sam bila na podijum poziciji, međutim jedna greška prije duge ravnice za koju nisam imala dovoljnu brzinu me jako koštala.Ipak, sretna sam. Kvalifikovala sam se u finale u Saalbachu i mislim da je, nakon ovako dugog dana i zaustavljanja trke zbog magle, ovo dosta dobar rezultat. Utrka je od starta do cilja, a ove greške me jako puno koštaju” izjavila je Muzaferija čije je vrijeme u ciljnoj ravnini bilo 1.39.09.

Istakla je da se u posljednje vrijeme sve bolje osjeća na skijama.

Na skijama sam jako sretna posljednja dva mjeseca. Uživam i mislim da je to jedan od glavnih razloga za dobre rezultate u zadnje vrijeme. Ali opet, krivo mi je što je ovo došlo tek na kraju sezone”, iskrena je Muzaferija.

Do finala u austrijskom Saalbachu, koje je na programu od 22. do 24. marta, ostaje nam da ispišemo dugi spisak svih rezultata s kojima je Muzaferija, za kratko vrijeme, ušla u anale bh.skijanja.

U nastavku pogledajte video njene jučerašnje izjave i vožnju na stazi.

Agencija DAN

Share this post on social media