Krišto i Čolak prisustvovali kanonizaciji Majke Tereze

BH Telecom

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bariša Čolak nazočili su kanonizaciji Majke Tereze, koja je održana u Vatikanu.

Obred kanonizacije predvodio je papa Franjo na trgu sv. Petra, na kojem se, uz visoka izaslanstva brojnih zemalja, okupilo  preko 100 tisuća hodočasnika.

Proglašavamo blagoslovljenu Terezu od Kalkute sveticom i stavljamo je na popis svetaca, nalažući da bude štovana od cijele Crkve, poručio je papa Franjo, te rekao da će se u katoličkom kalendaru Majka Tereza slaviti 5. rujna, na dan njezine smrti.

Majka Tereza, čiju su kanonizaciju pozdravili milijuni ljudi diljem svijeta koje je dotaknulo njezino milosrđe, rođena je u Skoplju 1910. godine. Utemeljiteljica je katoličke redovničke zajednice Misionarke ljubavi, a kao humanitarka i pomoćnica siromašnih i nemoćnih dobitnica je Nobelove nagrade za mir 1979. godine.  Preminula je 1997. godine.Vatikan je tijekom 2002. i 2015. godine priznao dva čudesna ozdravljenja pripisana njezinu zagovoru, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

FENA

Share this post on social media