Pijane Dobojlije vrijeđale goste na vjerskom skupu

Policija u Doboju lišila je slobode S.K. i B.M., oba iz tog grada, nakon što su na vjerskom skupu u mjestu Majevac, u alkoholisanom stanju narušili javni red i mir učestvovanjem u tuči sa R.Đ. s područja Doboja.

Tokom svečanog ručka koji se održavao ispod šatora, S.K. je pijan, uz psovke i uvrede upućene gostima, počeo razbijati inventar.

Nakon što ih je jedan od gostiju, R.Đ., s područja grada Doboja, upozorio da prestanu s nedoličnim ponašanjem, S.K. i B.M. su izašli vani, a potom je S.K. startovao putničko vozilo i prilikom kretanja oštetio dva parkirana putnička vozila.

Potom se vratio i s nožem u ruci pozivao R.Đ. da mu priđe. Nakon što mu je izbio nož iz ruke, R.Đ. je zadao nekoliko udaraca po tijelu S.K. i dok je B.M. pokušao da spriječi napad skočivši na leđa R.Đ., isti mu je zadao nekoliko udaraca po tijelu.

Po dolasku policijskih službenika, B.M. se oglušio o naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega je lišen slobode.

Alkostiranjem u službenim prostorijama kod B.M. je utvrđeno 1,49 gr/kg alkohola u organizmu, a tokom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode i kod S.K. je alkotestiranjem utvrđeno 1,78 gr/kg alkohola u organizmu.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola S.K. je lišen slobode.

Protiv S.K. će Okružnom tužilaštvu Doboj biti podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti opasnim oruđem pri tuči ili svađi, a bit će preduzete i druge zakonom predviđene mjere i radnje.

Osnovnom sudu Doboj bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv B.M. zbog učinjenih prekršaja tuča i fizički napad te ometanje državih organa u vršenju javnih funkcija, a protiv R.Đ. zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

FENA

Share this post on social media