Osam medalja za karatiste Karate kluba Mladost Vitez na turniru “Ilidža Open 2021”

Osam medalja za karatiste Karate kluba Mladost Vitez na turniru
Osam medalja za karatiste Karate kluba Mladost Vitez na turniru "Ilidža Open 2021"

U subotu 06.marta 2021. godine u tehničkoj organizaciji karate kluba „Champion“ Sarajevo održan je jedan od najjačih karate turnira u regionu ILIDŽA OPEN 2021 koji je okupio 900 takmičara iz 74 kluba i 7 država.

Poštivajući epidemiološke mjere u hotelu Hills takmičenje se odvijalo u četiri odvojene sale na 7 tatamija.

12 takmičara karate kluba „Mladost“ Vitez koji su nastupili na ovom izuzetno jakom međunarodnom turniru osvojili su 8 medalja i to 5 zlatnih i 3 srebrene,te u ukupnom plasmanu zauzeli visoku desetu poziciju.

Zlatne medalje u kategoriji kate osvojili su Adilović Hamza kate dječaci 8 god., Adilović Zahra kate djevojčice 8 god. i Hidić Semin kate dječaci 9 god ., dok su zlatne medalje u borbama osvojili Belmin Spahić u kategoriji borbe dječaci 12 god +52 kg i Danijel Strukar u kategoriji borbe seniori U21 -75kg.

Srebrene medalju su osvojili Tuco Elma u kategoriji borbe seniorke U21 -50kg, Bešić Ema u kategoriji borbe djevojčice 13 god -49kg i Emir Spahić borbe dječaci 8/9 god -38kg.

Značajno je još napomenuti da je trener našeg kluba Hurem Adnan nastupajući za karate klub „Ilidža“ Ilidža proglašen jednim od najboljih takmičara ovog turnira sa osvojenom jednom zlatnom i jednom srebrenom medaljoim. Zlatnu medalju je osvojio u kategoriji borbe seniori U21 -84kg, a srebrenu u kategoriji borbe seniori -84 kg

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, je zadovoljan postignutim rezultatima uzme li se u obzir da je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira u regionu te da je ovo ujedno bila i zadnja provjera pred Federalno prvenstvo za djecu koje se održava sljedeći vikend 13. i 14. marta u Zeničkoj Areni kao i provjera seniorskih takmičara pred Državno prvenstvo.

Agencija DAN