Nakon prekida, glavni sudac Avdibašić spriječio napad na kolegicu u Fojnici

Nakon prekida, glavni sudac Avdibašić spriječio napad na kolegicu u Fojnici
Nakon prekida, glavni sudac Avdibašić spriječio napad na kolegicu u Fojnici

U nedjelju je na rasporedu od 17:30 u Fojnici bila zakazana zaostala utakmica između FK Fojnice i NK Bilalovac CPU.

Početak utakmice obilježilo je izuzetno nevrijeme i obilne padavine, koje su teren koji je bio fantastično spreman dovele u katastrofalnu situaciju. Mnoge lokve koje su predstavljale problematiku igračima a i sucima te utakmice.

Utakmica je bila pod velikim nabojem od prvog sudijskog zvižduka.

U 16′ minuti povela je domaća ekipa pogotkom Fejzića nakon ubacivanja.

Već u 25′ minuti nakon dosviranog prekšaja za gostujuću ekipu dolazi do naguravanja igrača nakon čega je glavni sudac izdvojio kapitena domaćina Hodžića i istom pokazao žuti karton. Hodžić je uhvativši sudiju za ruku po procjeni suca zaslužio i crveni karton, koji sudac nije mogao pokazati zbog toga što su ga igrači domaće ekipe spriječili u tome fizički. U tim trenucima odgurali su suca od svog kapitena, jedan od igrača je sudiji uzeo karton iz ruke. Nakon toga pojedinci su postupili korektno i vratilu karton Avdibašiću, koji je ponovo pokušao da pokaže Hodžiću crveni karton što su opet fizički spriječili igrači FK Fojnice.

Glavni sudac je stavio asistente pod zaštitu i uputio se sa njima u službene prostorije gdje su odlučili da se utakmica neće nastaviti zbog bezbjednosti službenih lica.

Nakon toga kapiten domaćina Hodžić je nasilnički pokušao da uđe u službene prostorije, prilikom čega je fizički napao i pokušao udariti sudinicu Đelilbašić koja je bila u ulozi drugog asistenta, a tom prilikom nije dala Hodžiću da otvori vrata. Ispred kolegice postavio se glavni sudac Avdibašić, koji je zaštitio kolegicu Đelilbašić i spriječio fizički napad i porast incidenta.

Službena lica su se već jutros očitovala po tom pitanju, o kojem se odlučuje danas na komisijskom zasjedanju pri NS SBK/KSB

Avdibašić, Šehić i Đelilbašić istakli su da neće slučaj prijavljivati Policijskoj stanici Fojnica, ali svakako da se ovakva ponašanja trebaju kazniti i iskorijeniti sa sportskih terena!

NS SBK/KSB je i prošlo kolo imao još veći incident kada je sudac Palalić nokautiran u Busovači, da li će doći do nekih promjena ostaje da vidimo.

Agencija DAN