OHR: Schmidt odbio učestvovati u orkestriranoj pozorišnoj predstavi

OHR: Schmidt odbio učestvovati u orkestriranoj pozorišnoj predstavi
OHR: Schmidt odbio učestvovati u orkestriranoj pozorišnoj predstavi - photo: Patria

Iz Ureda visokog predstavnika oglasili su se jučer saopćenjem za javnost u kojem tvrde da posjeta visokog predstavnika Christiana Schmidta Banja Luci nije bila definitivno dogovorena.

Danas je visoki predstavnik svjesno odlučio da ne učestvuje u orkestriranoj pozorišnoj predstavi, vodeći računa o interesima svih građana BiH. Visoki predstavnik nastavlja izvršavati svoj mandat na cijeloj teritoriji BiH kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

On je danas razgovarao sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem o situaciji u vezi sa povratnicima u Republici Srpskoj i dogovorili su se da se uskoro sastanu i nastave ovaj razgovor.

Također, u toku dana, visoki predstavnik se sastao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Nerinom Dizdarom.

Usijane špekulacije o tome gdje bi i koga bi mogao posjetiti visoki predstavnik odvlače pažnju od stvarnog posla koji treba obaviti kako bi se riješili realni problemi s kojima se suočavaju građani Bosne i Hercegovine“, navodi se u reakciji OHR-a.

Patria

Share this post on social media