Obilježeno 18 godina postojanja Karate kluba „MLADOST“ Vitez

Obilježeno 18 godina postojanja Karate kluba „MLADOST“ Vitez
Obilježeno 18 godina postojanja Karate kluba „MLADOST“ Vitez
BH Telecom

Prije tačno 18 godina , 12.februara 2004. godine održan je prvi trening karate kluba „MLADOST“ Vitez. Upornost,istrajnost, želja, odricanje  i naporan rad rezultat su našeg dugogodišnjeg postojana i vrhunskih rezultata te sportista koje je ovaj klub iznjedrio.

Članovi karate kluba „Mladost“ Vitez su u  subotu 12.02.2022 godine  posjetili  planinarski dom „Zabrđe“ iznad Viteza.

Okupljanje i polazak iz Kruščice  je dogovoren u ranim jutarnjim satima , a istom je prisustovalo 90-ak starih,ali i novih članova kluba.

Nakon uspješnog pješačenja, druženje je nastavljeno  uz roštilj, zabavu i treninge  na snijegu da bi na kraju sve proslavili uz posebno izrađene rođendanske torte.

Ovo je ujedno bila prilika za upoznavanje novih članova sa radom našeg kluba kao i promocija projekta Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Projekat pod nazivom „Besplatna škola karatea za dječake i djevojčice“ će trajati šest mjeseci a namjenjen je svim novim članovima u dvije sekcije i to u Preočici i Vitezu.

Ovom prilikom uprava kluba se zahvaljuje svim prijateljima kluba, članovima koji su podržali pohod, roditeljima i svim ljudima dobre volje, a posebno našim domaćinima u planinarskom domu.

Također se zahvaljujemo i općini Vitez koja je partner za pomenuti projekat te se iskreno nadamo uspješnoj realizaciji i postignutom cilju.

Share this post on social media