Pet takmičara Karate kluba “MLADOST” Vitez ovog vikenda na turniru u Samoboru

Pet takmičara Karate kluba
Pet takmičara Karate kluba "MLADOST" Vitez ovog vikenda na turniru u Samoboru

Pet takmičara karate kluba “Mladost” Vitez, zajedno sa svojim trenerom Adilović Aldinom ovog vikenda nastupaju na 31. KARATE GRAND PRIX CROATIA 2023. koji se ovaj vikend od 20 do 23.01.2023.god. održava u Hrvatskoj u Samoboru.

I ove godine uočen je sjajan odziv takmičara koji ovaj turnir čini jednim od najjačih u Europi. Učestvuje 25 država, ograničen broj od 1800 takmičara i 300 klubova što garantuje kvalitetan i uzbudljiv vikend za karate reprezentativce.

Takmičari i reprezentativci KK “MLADOST” Vitez nastavljaju dugogodišnju tradiciju postizanja vrhunskih rezultata te se intenzivno pripremaju i za nastup na prestižnom karate turniru GRAND PRIX CROATIA 2023.

Šef stručnog štaba Aldin Adilović je naglasio da su zadnja dva mjeseca radili intenzivne treninge i pripremali se za nastup na turniru koji spada u sam vrh Evropskih turnira po kvalitetu kao i brojnosti klubova i država koji učestvuju na istom te se nadaju dobrom plasmanu i rezultatu. Također istiće kako je ovo jedno novo iskustvo za mlade takmičare ovog kluba.

Share this post on social media