MOSTAR Na jubilarni sajam ‘Dani trešnje 2022’ dolazi 300 izlagača, partner Vlada Crne Gore

Jubilarni 20. mostarski sajam “Dani trešnje 2022” bit će održan od 22. do 24. juna ove godine i ugostiti će oko 300 izlagača iz BiH i regije.

Moto ovogodišnjeg Sajma gospodarstva, poljoprivrede i turizma “Dani trešnje 2022” je promocija suvenira i rukotvorina kao i zaštita starih zanata.

Ove godine partner Sajma je Vlada Crne Gore, a sve posjetitelje očekuje bogat program.

“Dosadašnja iskustva na “Danima trešnje” su pokazala zavidne rezultate na poljima turizma, poljoprivrede, gospodarstva a posebno u uspostavljanju poslovnih kontakta i relacija s prostora bivše Jugoslavije, odnosno zemalja u okruženju. Posebno nas raduje činjenica da je ovogodišnji partner Sajma Vlada Crne Gore preko Ministarstva gospodarstva, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo turizma”, istaknuo je direktor Sajma Salem Bubalo.

Bubalo naglašava i kako ovu manifestaciju u budućnosti vidi kao posebno mjesto i priliku za kontinuriano predstavljanje dostignuća u oblasti gospodarstva, poljoprivrede i turizma sa kreacijom stvaranja nove vrijednosti na navedenim poljima.

Osim priznanja koja će biti uručena pojedincima i kolektivima, planirana su i naučna predavanja, te potpisivanje dva sporazuma o prijateljstvu i saradnji.

Patria

Share this post on social media