U Mostaru se obrušile cigle na ulicu, u Stocu jedna osoba preminula

U Mostaru se obrušile cigle na ulicu, u Stocu jedna osoba preminula
U Mostaru se obrušile cigle na ulicu, u Stocu jedna osoba preminula

Nakon što je jak zemljotres pogodio BiH s epicentrom kod Stoca, a osjetio se i u Crnoj Gori i Srbiji, dijelovima Hrvatske na društvenim mrežama objavljene su fotografije posljedica podrhtavanja tla.

Magnituda zemljotresa je 6,0 po Richteru i spada u jedan od jačih koji je zabilježen u posljednje vrijeme u BiH. Prema informacijama FHZM-a riječ je o petom najjačem zemljotresu u posljednjih 50 godina u BiH.

Kako javljaju portali iz Stoca ima povrijeđenih osoba, oštećeni su automobili, štete su na kućama, zgradama. Građani se pozivaju na oprez zbog mogućeg novog podhrtavanja.

Kako je potvrđeno jedna djevojka preminula nakon što je zadobila povrede u zemljotresu kada se na kuću u Stocu obrušila velika stijena. Druge osobe imaju lakše povrede.

Zemljotres se dobro osjetio u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Tuzli, Bileći, Nevesinju. Čitaoci javljaju da se treslo i u Zagrebu, Podgorici.

U Mostaru su se u jednom dijelu grada obrušile cigle na ulicu, a ljudi su izašli na ulice.

Prijavljena je šteta i u stanovima, popucali su zidovi, padale su stvari s polica, a u nekim trgovinama zabilježena je šteta.

Šteta je prijavljena i u Ljubinju gdje je oštećena zgrada općine, automobili na ulici, a nekoliko osoba ima lakše povrede.

Patria

Share this post on social media