FOTO: Započeli radovi na izgradnji modernog nogometnog stadiona na Vlašiću

Ovih dana su započeli radovi na pripremi terena za izgradnju modernog nogometnog stadiona u Sportsko rekreacionom centru Babanovac na planini Vlašić.

Radovi se odvijaju u najstrožem centru Babanovca, na prostoru nekadašnjeg nogometnog stadiona koji je od rata korišten kao parking prostor snaga SFOR-a, tada stacioniranih na Babanovcu, a nakon njihovog odlaska ovdje su se parkirali autobusi i automobili posjetilaca.

Bolji poznavaoci sjećaju se pripremnih utakmica i treninga zagrebačkog Dinama, ali i neponovljive generacije košarkaške reprezentacije tadašnje Jugoslavije koji su boravili na visinskim pripremama na Vlašiću.

Radove finansira OZON d.o.o Travnik, a kako možete vidjeti iz fotografija u prilogu ovog članka, u prizemlju i na prvom spratu su planirani natkrivena garaža, poslovni prostori i prateće prostorije samog stadiona. Prema riječima investitora, zbog trajanja sudskog procesa vezanog za vlasništvo, početak radova kasni mjesec dana, pa bi ovaj objekat umjesto u osmom, trebao biti u funkciji u devetom mjesecu ove godine, zasigurno na zadovoljstvo mnogobrojnih sportskih kolektiva kojima je upravo ovakav objekat nedostajao za realitzaciju kvalitetnih visinskih priprema na Vlašiću.

Imajući u vidu cjelokupnu ponudu smještaja na ovoj planini, kvalitetu zraka i nadmorsku visinu, te činjenicu da će objekat odmah u prvoj fazi biti opremljen i kvalitetnim reflektorima, ne sumnjamo da će on i te kako utjecati na značajno poboljšanje ukupne sportsko/turističke ponude na ovoj planini.

Agencija DAN

Share this post on social media