Emir Hadžić se vratio u FK Sarajevo i preuzeo funkciju sportskog direktora

BH Telecom

Emir Hadžić nakon nešto više od godinu dana vratio se u FK Sarajevo i opet preuzeo funkciju sportskog direktora kluba, potvrđeno je za Klix.ba.

Čelnici Bordo kluba prethodnih dana aktivno su radili na angažovanju novog sportskog direktora, a iako se u jednom trenutku činilo da bi tu funkciju mogao preuzeti bivši reprezentativac BiH Emir Spahić, od toga na kraju neće biti ništa i na ovu poziciju u klub će se vratiti Emir Hadžić.

Hadžić je na ovoj funkciji bio od maja 2018. godine do aprila 2021. godine, a u svom mandatu osvojio je dvije šampionske titule i Kup BiH, te je jedan od najuspješnijih funkcionera u historiji kluba.

Ovaj bivši napadač prošle godine je platio ceh loših rezultata ekipe koju je tada trenirao Vinko Marinović i napustio je Sarajevo, no ta promjena, kao ni odlazak trenera nakon toga, nisu previše pomogli Bordo klubu i godinu dana kasnije Hadžić se vraća na spomenutu poziciju.

Sarajevo je kolo prije kraja Premijer lige BiH na četvrtoj poziciji na tabeli sa 46 osvojenih bodova, četiri više od Željezničara i pet više od Veleža. Nedavno su u finalu Kupa BiH doživjeli poraz od Veleža nakon penala.

Bordo tim će sezonu završiti utakmicom upravo protiv Veleža u Mostaru.

klix.ba

Share this post on social media