MOSTAR: Navratil i Richard pobjednici Red Bull Cliff Diving natjecanja

BH Telecom

Čeh Michal Navratil i Kanađanka Lysanne Richard pobjednici su današnje postaje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. koje se drugu godinu zaredom održalo u Mostaru.

Pred više tisuća gledatelja, skokove i akrobacije sa Starog mosta u Mostaru pokazali su najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu koji su danas skakali sa visine od 28 metara, odnosno 22 metra. Na natjecanju u Mostaru sudjelovalo je 14 skakača i 7 skakačica.

Čeh Michal Navratil, nakon četiri serije skokova i s osvojenih 497,95 bodova, bio je bolji od peterostrukog svjetskog prvaka Britanca Garya Hunta (493,30), dok je treće mjesto osvojio Amerikanac David Colturi(492,50).

Nakon sedam, od ukupno devet postaja ove svjetske serije, vodi Britanac Hunt s 1060 osvojenih bodova, drugi je Meksikanac Jonathan Paredes s 840 bodova,a na treće mjesto probio je Čeh Navratil sa 760 bodova.

U konkurenciji žena Kanađanka Lysanne Richard danas je, nakon tri serije skokova, osvojila najviše bodova – 244,90. Drugo mjesto je zauzela Amerikanka Cesilie Carlton s 242,90 bodova, a treće Australka Rhiannan Iffland s 240,03 bodova.

U ukupnom poretku vodi Australka Iffland s 890 bodova, druga je Kanađanka Richard s 810 bodova, a na trećem je mjestu Amerikanka Cesilie Carlton s 580 bodova.

Iduća, osma postaja ovogodišnjeg Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva je Shirahama u Japanu – 16. listopada, a završnica je na rasporedu 28. listopada u Dubaiju u Ujedninjenim Arapskim Emiratima

Ovogodišnje prvenstvo je osmo po redu i najveće je do sada, s devet natjecanja za muškarce i sedam za žene. Obići će se devet lokacija na tri kontinenta, a Mostar je bio sedma od njih.

Inače, današnje manifestacija započela je izvedbom Šantićeve pjesme “Emina” u izvedbi “Rock School Mostar”.

FENA

Share this post on social media