Spalletti: Totti je u ovom trenutku savršen

BH Telecom

Francesco Totti, legenda Fudbalskog kluba Roma u utorak, 27. septembra, proslaviće svoj 40. rođendan, a na proslavu će mu doći i trener Luciano Spalletti. Iako je na pragu pete decenije Spalletti kaže da je kapiten tima u ovom trenutku savršen, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pozvao me na zabavu i sigurno ću doći. Međutim, neću se dugo zadržavati. Čestitaću mu rođendan i otići, jer ne želim da kvarim zabavu. Siguran sam da momci ne žele da im se šef mota okolo. Donijeću mu poklon koji će odražavati moje mišljenje o njemu. Ne mogu reći o čemu se radi, jer bi tako pokvario iznenađenje”, kazao je Spalletti za italijanske medije i nastavio:

“Totti i ja smo se uvijek slagali i tu se nije ništa promijenilo. On je jedan od igrača Rominog tima. On može igrati od početka, može biti zamijenjen ili ući s klupe. Totti ima kvalitet i trenutno je savršen. Dobro trenira, unutar grupe, što pomaže našem kolektivu i daje doprinos ekipi, to je ono što sam tražio od njega. Idemo naprijed zajedno.”

Totti je u Romi od svoje 13. godine. Za rimsku “vučicu” odigrao je 761 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 305 golova.

(AA)

Share this post on social media