Amar Osim: Nedostajala je realizacija, a Široki je bio stopostotan

Amar Osim: Nedostajala je realizacija, a Široki je bio stopostotan
Amar Osim: Nedostajala je realizacija, a Široki je bio stopostotan - photo: FENA (arhiv)

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su u gostima ekipu Željezničara u posljednjem susretu 17. kola Premijer lige BiH.

Trener Željezničara Amar Osim nakon meča je čestitao protivniku na pobjedi i naglasio da je njegovom timu nedostajala realizacija, dok je protivnik u tom segmentu bio stopostotan.

Niko nam nije kriv, sve smo imali u svojim rukama. Protivnik je čitavu utakmicu igrao otvoreno, nije se služio nečasnim radnjama da dođe do cilja, a čak nam je par puta omogućio kontranapade. Dva puta su ušli u naš šesnaesterac i postigli dva gola, a mi nismo iskoristili penal i sedam ili osam šansi – kazao je Osim nakon utakmice.

Vjeruje da je bolje što se ovakav poraz desio njegovom timu petnaestak kola prije kraja prvenstva.

Bolje da smo ovako izgubili sada, nego nekad kada bude skroz napeto i kad bude blizu kraj lige. Naravno i sada su bodovi izgubljeni. Od početka smo mogli voditi s dva razlike, ali poslije se vidjelo da ćemo teško uraditi ono što smo željeli. I da nismo gol primili isto bih rekao, jer nama remi ili poraz u ovom trenutku ništa ne mijenja. Morali smo pobijediti jer bili smo bolji i imali više šansi. nismo imali svoj dan kada je u pitanju realizacija – objašnjava trener Željezničara.

Željezničar u narednom kolu očekuje derbi protiv Sarajeva. Osim se nada da će njegova ekipa biti efikasnija.

Nadam se da ćemo bolje iskoristiti prilike kojih će biti manje nego večeras i utakmicu okrenuti u našu korist. Moramo se odmoriti, pripremiti i nadati se da ćemo biti raspoloženi na derbiju, a to će nam sigurno trebati protiv Sarajeva – zaključio je Osim.

Nakon 17. kola prvoplasirano Sarajevo ima tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Željezničara.

FENA