Zelenskyy hvali američki sistem Patriot: Sve presreću

Zelenskyy hvali američki sistem Patriot: Sve presreću
Zelenskyy hvali američki sistem Patriot: Sve presreću - photo: Twitter

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy rekao je da je korištenje antiraketnih sistema Patriot koje je toj zemlji isporučio Washington osiguralo da snage njegove zemlje imaju stopostotnu stopu presretanja protiv ruskih zračnih udara velikog dometa.

Kada Patrioti u rukama Ukrajinaca osiguraju stopostotno obaranje bilo koje ruske rakete, teror gubi“, rekao je Zelenskyy u svom noćnom video obraćanju u ponedjeljak.

Našim (vojnim) uspjehom (protiv Rusije), našim pritiskom, našim Patriotima moramo i nastavićemo odgovarati na sve manifestacije ruskog zla. I uništićemo ovo zlo“, dodao je. Prethodno je Rusija bombardovala Kijev i druge ukrajinske ciljeve koristeći i projektile i dronove. Načelnik ukrajinskog štaba Valerii Zaluzhnyi rekao je da su ruske snage ispalile 11 balističkih i krstarećih projektila na Kijev.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je pokrenulo višestruki napad preciznim oružjem dugog dometa iz zraka na ukrajinske vojne aerodrome, tvrdeći da je uništilo sve ciljane mete. Ukrajinska vojska saopštila je da je protivvazdušna odbrana oborila 40 ruskih projektila.

Patria

Share this post on social media