BRADARA: Grčka spremna dodatno pomoći BiH na njezinom europskom putu

BH Telecom

Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH primila je danas 31.08.2016 godine, u svome uredu veleposlanika Grčke u BiH, njegovu ekselenciju Georgiosa Iliopoulusa.

Razgovaralo se o radu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, stanju u Federaciji BiH, odnosnima BiH i Grčke s naglaskom na mogućnosti njihovog dodatnog unaprijeđenja, kao i europskom putu BiH.

Predsjedateljica Bradara veleposlanika Iliopoulusa upoznala je sa strukturom i radom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koji je u proteklom razdoblju, kako je naglasila, bio faktor stabilnosti u Federaciji BiH. Bradara je veleposlanika Grčke podsjetila na ključnu važnost europskog puta BiH. U tom kontekstu predaju Zahtjeva za članstvo 15. veljače ove godine ocijenila je povijesnim datumom za BiH. Veleposlanik Iliopoulos naglasio je kako Grčka u potpunosti stoji na raspolaganju BiH na njezinom europskom putu.

„Budućnost BiH kao i cijele regije vidimo u EU. Iako smo davno prošli put ka članstvu, voljni smo vam pružiti svaku vrstu pomoći“, izjavio je veleposlanik Georgios Iliopoulos koji je naglasio i kako je Grčka oduvijek bila prijatelj BiH.

Prijateljstvo BiH i Grčke, istaknuto je tijekom razgovora, ogleda se u veoma dobrim odnosima dviju država. No, prostora za unaprijeđenje uvijek ima, na svim poljima djelovanja i rada, gospodarskom, trgovinskom kao i kulturnom, složili su se sudionici sastanka.

Parlament F BiH

Share this post on social media